Bollywood-keittokirja ja butter chicken, kanaa voissa


Koskapa en ole vuosiin kanaa syönyt, piti kanan laittoa varten kaivaa kirjahyllystä
Bulbul Mankanin kokoama Bollywood-keittokirja, 
josta löytyy monen Bollywoodin näyttelijän suosikkiresepti.
Näyttelijätär Preity Zinta:lta löytyy Butter Chicken -resepti,
joka ohessa suurinpiirtein suomennettuna: 


Butter chicken eli kanaa voissa  


Sekoita suuressa astiassa marinadin ainekset
  • sitruunamehu
  • maustamaton jogurtti
  • garam masala
  • paprikajauhe
  • korianteri
  • kuminan siemenet
  • sarviapilan lehdet
  • suola

Lisää joukkoon kana tunniksi marinoitumaan.

Paahda sillä välin keskenään
  • mausteneilikka
  • mustapippurit
  • kanelitanko
  • vihreän kardemumman siemenet 
  • laakerinlehdet 

ja jauha tämä kuivamaustesekoitus karkeaksi jauheeksi.

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja paista siinä kullanruskeaksi
  • sipulit  
  • inkivääri-valkosipulitahna 

ja lisää joukkoon marinoidut kanapalat paistumaan.

Sen jälkeen lisää joukkoon kuivamaustesekoitus ja paista kanaa mureaksi puolisen tuntia, 
ja lisää sitten joukkoon jogurttimarinadi. Kun seos kiehuu, lisää joukkoon
  • mantelitahna liuotetuista ja jauhetuista manteleista
  • voi
  • kerma

ja vähennä lämpö. Hämmennä ruokaa muutaman minuutin ajan ja koristele valmis butter chicken korianterin lehdillä,
ja nauti esim. naan- tai rotileipien kera.


Lue intialaisista mausteista lisää oheisesta linkistä!