Intialaisia mausteita suomeksi


Viime postauksesta onkin ehtinyt vierähtää aikaa, mutta hyvää kannattaa aina odottaa -

Ohessa lukijoilleni suomentamani ja oikoluetuttamani lista intialaisista mausteista, niinkuin Wikipedia on nuo mausteet kätevästi listannut.

Toivon, että tämä hindin- ja englanninkielisten intialaisten mausteiden suomennettu lista helpottaa seikkailujasi ja kulinaristisia kokeilujasi niin intialaisten kuin suomalaisten maustehyllyköiden ja reseptikirjojen kiehtovassa maailmassa.

Huomaathan, että listan nimilinkit tarjoavat lisätietoa kyseisestä mausteesta!

Artikkeli Intialaisen ruoanlaiton salaisuus, kertoo, miten voit mausteita käyttää - voit lukea sen oheisesta linkistä.


Mausteen intialainen nimi (Kaikki mainitut nimet ovat hindiä, mutta kirjoitettu englanniksi).
Mausteen
englantilainen nimi
Mausteen
suomalainen nimi
Adrak
Inkivääri
Aamchur/Amchoor powder
Sour mango powder
Ajmud
Celery / radhuni seed
Sellerin siemen
Ajwain
Carom/thyme seed
Amla
Intialainen karviainen
Anardana
Bazil / Basil
Fresh basil
Basilika
mayur Badam
Manteli
Choti Elaichi
Badi Elaichi
Musta kardemumma
Chakra Phool
Chironji

Camiki
Mango extract
Mango-uute
Dalchini
Dhania/hara dhaniya
Coriander seed
Hot spice mixture
Maustesekoitus
Gulab Jal
Ruusuvesi
Gur
Jaggery (unrefined sugar)
Puhdistamaton sokeri
Haldi
Hara dhaniya
Fresh coriander
Korianteri
Harad / hime

Hari Mirch
Vihreä chilipippuri
Dhania powder/ Pisa Dhania
Coriander powder
Jauhettu korianteri
Hing
Imli
Tamarindi
Jaiphal
Javitri
Muskotti
Jeera
Cumin seed
Jeera Goli
Cumin seed grounded into balls or Jeera candy
Kuminakarkki
Jethimadh
Licorice powder
Lakritsijauhe
Kachra
Kaprikset
Kadipatta
Intianjasmikki
Kaju
Cashew nut
Cashew-pähkinä
Kala Namak / Sanchal
Black salt, also rock salt
Musta suola
Kali Elaichi
Musta kardemumma
Kali Mirchi
Kalonji
Nigella seed
Kasoori Methi Dried
Fenugreek leaf
Sarviapilan lehti
Katira Goond
Traganttikumi
Kebab Cheeni
Maustepippuri
Kesar, mayur
Kesar mari mari
Saffron pulp
Sahramisose
Khajur
Taateli
Kokum

Khus Khus
Kudampuli

Lahsun
Valkosipuli
Lal Mirchi
Red chili
Punainen chili
Lavang
Kali Mirch
Pippurinmarjoja
Methi leaves
Fenugreek leaf
Sarviapilan lehti
Methi seeds
Fenugreek seed
Naaga Keshar
Cinnamon buds
Kanelin nuput
Namak
Suola
Nimbu
Sitruuna / limetti
Pudina
Minttu
Pyaz / Kanda
Sipuli

maustesekoitus
Pathar Ka Phool

Pippali
Pitkä pippuri
Peeli Mirchi
Keltainen pippuri
Rai
Ratin jot
Alkanet root

Safed Mirchi
Valkopippuri
Saji na phool
Sitruunahappo
Sarson
Mustard seed or mustard only
Sinappi tai sinapin siemen
Sarson Ka Tel
Sinappiöljy
Saunf/Sanchal
Fennel seed
Syah Jeera
Sirka
Etikka
Soa sag
Sonth
Dried ginger
Suwa or Shopa
Tej Patta
Til
Shimla Mirch
Paprika
Kala Zeera
Musta kumina
Tulsi
Pyhä basilika