Matka Goaan, Intiaan, talvella 2005-2006 - synopsis
Matka Goaan koko talveksi alkoi vuonna 2005 Suomesta lentäen Helsingistä Saksan kautta Intian Mumbaihin Air Indialla, sillä suoria lentoyhteyksiä ei Suomen ja Intian välillä tällöin vielä ollut. Lento saapui Mumbaihin aikaisin aamulla, eikä airport pick-up, eli etukäteen varattu taksikuljetus, yllättäen toiminutkaan etukäteen varattuun budjettihotelliin. Miten nuori nainen selvisi taksikuskin järjestämästä oharista Intiassa, selviää tästä linkistä, jossa artikkeli aiheesta otsikolla Terveisiä Mumbaista.

Paikka jatkolennolle Mumbaista Goaan paikallisella lentoyhtiöllä oli varattu etukäteen niin, että aikaa jäi tutustua myös Mumbaihin kera kameran. Eräässä puistossa Mumbaissa nuoret intialaiset miehet hurmasivat vaalean eurooppalaisen naisen Bollywood-tyyliin, ja tästä hauskasta episodista voit lukea lisää kera kuvien tästä  linkistä, jossa blogiraportti suoraan Mumbain lentokentän nettikahvilasta vuonna 2005.

Samaisella Chatrapati Shivajin lentokentällä tuli valokuvaamisen kanssa ongelmia. Mitä tapahtui ja miksi, sekä ensitunnelmat Goasta Candolimin rannalta, löytyvät oheisesta linkistä.
Seuraavasta linkistä löydät puolestaan vastauksen siihen kysymykseen, miksi lehmänlantaan astuminen tuottaa onnea, ja miten sinun tulee toimia, jos sellainen vahinko tapahtuu. 

Goan pääkaupungissa Panjimissa järjestetään vuosittain kansainvälinen elokuvafestivaali IFFI, ja kyseisen International Film Festival of India -festivaalin avajaisista kerrotaan tässä blogi-artikkelissa, joka käsittelee myös mm. matkaa tunnetulle Arambolin puulle Pohjois-Goassa, sekä mitä tästä reissusta seurasi.

Muutama havainto siitä, miten Suomi ja suomalaisuus näkyivät Goassa talvella 2005 – 2006, kirjattiin myös ylös.

Se, kuinka kylmiä talvi ja joulukuu Goassa tosiasiassa ovat, selviää seuraavasta artikkelista, jossa kerrotaan, kuinka lunta oli satanut Intian Goaan.
Joulun ja uudenvuoden vietosta Goassa kerrotaan puolestaan tässä Indivuen artikkelissa, otsakkeella Tunnelma katossa ja kattona vain taivas.

Intialaista maitoa, lehmää ja puhveliakin on hehkutettu. Milloin, miksi ja ketä varten, siitä voit lukea tässä artikkelissa, joka mainostaa ihmeparantumista.
Taiteilija löysi työhuoneen ja itki ilosta – mutta minkä ihmeen vuoksi - sen kertoo tämä valokuvalla varustettu blogiartikkeli taivaanrannanmaalarin paratiisista.
Ayurvedaa ja ayurvedistä krapulalääkettä on myös testattu, ja kyseisen testin tuloksista voit lukea artikkelissa No more hangovers - Ei enää krapuloita rattaisiin

Roomalais-katolisia häitä käsiteltiin roomalais-katolisista polttareista kertovassa artikkelissa Roomalais-katoliset häät Goassa.
Malarianestolääkkeiden tarpeellisuuteen tai tarpeettomuuteenkin löytyi helmikuussa 2006 kokemusperäinen vastaus artikkelista Ilmoja pitelee. Voit lukea artikkelin oheisesta linkistä, vaikkakaan tuolla tiedolla ei ole tänä päivänä juurikaan merkitystä. Suosittelen seuraamaan ajankohtaista tietoa esimerkiksi WHO:n sivuilta, jos aiot matkustaa Pohjois-Goaan tai Panjimiin

Täysikuubileetkin on käsitelty Indivuessa, blogiartikkelissa Full Moon Party - Täysikuubileet, ja 
Miramar Beachia ja Goan Viva Carnival -karnevaaleja on sivuttu myös ohimennen.
Vuonna 2006 yhden valokuvan lähettämiseen nettiin saattoi Intiassa mennä vähintään puoli tuntia, ja tästä johtuu blogin kuvien ja tekstien vähäinen määrä. Toki maksulliset nettikahvilat olivat useimmiten ilmastoidut tarjoten mukavaa vaihtelua trooppiselle kuumuudelle, minkä vuoksi niissä saattoi istua pidempääkin.
Pieni raportti intialaisesta autokoulusta ja Holin vietosta Goassa löytyvät Indivuesta maaliskuulta 2006.

Minkälaiset olivatkaan sitten tunnelmat keväällä Intiassa ennen paluuta takaisin Suomeen, sen kertoo blogipäivitys Mumbain nettikahvilasta otsakkeella Takaisin Mumbaissa, ja se, paljonko väriä matkustajaan oli puolessa vuodessa tarttunut ynnä mikä mukava yllätys Suomessa maailmanmatkaajaa odotti, selviävät myös oheisista linkeistä.

Goan matkan jälkiviisaudet voi lopuksi lukea blogiartikkelista Toivo parasta ja varaudu pahimpaan.Comments