Galgibaga Beach Intian Goassa

Galgibaga Beach Intian Goassa, 2015
Galgibaga Beach, Goa, India, 2015

Galgibaga Beachin, joka tunnetaan myös nimellä Galgibagh Beach, sanotaan usein olevan Intian länsirannikolla sijaitsevan Goan osavaltion eteläisin ranta. Kartan tarkastelu paljastaa kuitenkin, että Galgibagan jälkeen löytyy sittenkin vielä yksi ranta, kun lähtee autoteitse ajamaan kohti naapuriosavaltiota Karnatakaa. Meriteitse tuo ranta on hyvinkin lähellä Galgibagaa, niemen toisella puolella, mutta maateitse matka on pitkä.

Galgibagan rauhallinen ja lähes luonnontilassa elävä ranta on omistettu kilpikonnille, jotka ovat valinneet Goan rannoista juuri eteläisen Galgibagan pesiytymiseensä, pohjoisen Morjimin rannan ohella. Tämän vuoksi ei turisteille Galgibagassa ole viihdykettä kauniin hiljaisen merenrannan lisäksi. Joitakin majoitusmahdollisuuksia rannalta toki löytyy.
Katso esim. englanninkielinen matkaopas Galgibaga Beachille http://bit.ly/GalgibagaBeach

Käydessäni oheisessa kuvassa näkyvällä Galgibagan rannalla viime kuussa, näin siellä yhden kilpikonnan munan. Vain yhden. Suojatoimenpiteenä tuo kilpikonnan muna oli ympäröity verkkoaidalla, jonka näet kuvan oikeassa reunassa.
Kun Wikipedia kertoo, että etelänbastardikilpikonnat munivat kerrallaan n. 30-160 munaa ja kuitenkin kyseiseltä suurelta Galgibagan rannalta löytyi vain yksi kilpikonnan muna, sitä todella ymmärtää, miten tärkeää näiden kilpikonnien suojelu on.
Toivotaan, että kyseinen kilpikonnan poikanen kuoriutuu ja selviää hengissä Arabianmereen!

Voit lukea lisää Goan muista rannoista Indivue:n artikkelista Goan kaikki rannat.


Indivuen Matkaopus Goaan on oppaasi Goan rannoille!

Ei kommentteja: