Intialaiset snackruoat suomeksi


Intian keittiö on rikas ja värikäs.
Usealla ruoalla ja mausteella on englanninkielinen ja osalla myös suomenkielinen nimi,
mutta länsimaissa intialaiset ruoat tunnetaan kuitenkin useimmiten niiden hindinkielisillä nimillä.
Ohessa suomentamani lista yleisimmistä ja tunnetuimmista intialaisista snackruoista.
Nämä ovat herkullisia pikkuaterioita ja inspiroivat sinua takuulla ottamaan lisää!

INTIALAISET SNACKRUOAT SUOMEKSI

Aloo bonda = pieniä uppopaistettuja perunapalloja dipattuna mausteikkaaseen kikhernetaikinaan

Aloo parantha = perunamuusilla täytetty maustettu lettuleipä eli rieska

Aloo tikki = täytetty perunamuusipihvi

Aloo chaat = maustettuja paistettuja perunoita chutney-kastikkeen kera

Bhelpuri = höyrypaistettua riisiä sekoitettuna eri kasvisten ja kastikkeiden kanssa

Bread pakoda = maustettuun kikhernejauhoon dipattuja ja uppopaistettuja leipäviipaleita

Chole bhature = maustettuja garbanzo-papuja yhdessä tuoreen paistetun leivän kera

Dahi vada = linssipasteijoita, jotka tarjoillaan jogurtin ja eksoottisen chutneyn kera

Dal parantha = linsseillä täytetty leipälettu eli rieska

Dhokla = Fermentoidusta riisi- ja kikhernetaikinasta höyryttäen valmistettuja maustettuja suupaloja

Dosa = riisi- ja mungpapujauheesta valmistettu ohut pannukakku

Gol guppa = Panipuri

Idly = höyrytetty riisikakku

Kachori = paistettu ja maustettu pasteija

Makki ki roti = maissijauhosta tehty lettuleipä eli rieska

Masala dosa = riisi- ja linssijauheesta valmistettu ohut perunatäytteinen pannukakku

Missi roti = kikhernejauhosta tehty lettuleipä eli rieska

Mixed uttapam = Sekavihanneksilla täytetty riisipannukakku

Mooli ka parantha = retiisillä ja mausteilla täytetty lettuleipä eli rieska

Naan = hapatettu vehnärieska

Paneer parantha = paneerjuustolla täytetty lettuleipä eli rieska

Paneer uttapam = paneerjuustolla täytetty riisipannukakku

Panipuri = maustetulla vedellä ja vihanneksilla täytetty paistettu taikinapallo

Pongal = riisistä, linsseistä ja mausteista valmistettu puuroa muistuttava ateria

Poori bhaji = uppopaistettuja vehnämykyjä perunoiden ja mausteiden kera

Rava dosa = riisijauhoista ja semolinasta eli mannasuurimoista valmistettu ohut pannukakku

Roomali roti = erittäin ohut vehnälettuleipä eli rieska

Samosa = maustettu perunalla ja vihanneksilla täytetty kolmion muotoinen pasteija

Tandoori roti = tandooriuunissa paistettu lettuleipä eli rieska

Tomato onion uttapam = tomaatilla ja sipulilla täytetty riisipannukakku

Upma = semolinasta tai riisijauheesta mausteiden kera valmistettu puuroa muistuttava aamiainen, joka tunnetaan myös nimellä uppuma

Uttapam = riisi- ja linssijauheesta paistettu täytetty pannukakku

Vada = uppopaistettu mungpapujauhomyky

Vegetable cutlet = perunasta ja muista vihanneksista valmistettu pihvi

Veg pakoda = maustettuun kikhernejauhotaikinaan dipattuja ja uppopaistettuja vihanneksia


Tutustu myös aiemmin suomentamaani listaan intialaisista mausteista suomeksi oheisesta linkistä!

Intialaisia ruokia ja mausteita

Comments