Suuri Maalaustapahtuma maalasi Suomea 10.7.2017

Tänään, 10.7.2018, vietetään Kuvataiteen päivää ja liputetaan kuvataiteelle. On mukava muistella, miten vietimme kyseistä päivää vuosi takaperin, vuonna 2017, Suuren Maalaustapahtuman muodossa, kun juhlistimme Suomen 100v. syntymäpäivää.

Suuri Maalaustapahtumahan kattoi koko Suomen ja kaikki, jotka halusivat, järjestivät maalaustapahtuman tai maalasivat itsekseen ja toimittivat kuvan yhteisiin Maalaustapahtuman nettigallerioihin.

Suuren Maalaustapahtuman päätapahtuma järjestettiin 10.7.2017 Helsingissä Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa. Tapahtuman päävastuun kantoi Suomen Akvarellitaiteen Yhdistys ja some-puolesta vastasi Indivue.


Galleria Pirkko-Liisa Topelius Ruoholahdessa, indivue.com
Galleria Pirkko-Liisa Topelius sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa

Galleria Pirkko-Liisa Topelius ja Kuvataiteen liputuspäivä 2017
Suuren Maalaustapahtuman galleria Maalaustapahtuman aattona

Maalaustapahtuman aattona 9.7. 2017 Galleria Pirkko-Liisa Topelius Helsingin Ruoholahdessa kunnostettiin Maalaustapahtumaa varten.Kuvataiteen päivänä Suomen liput liehuivat erityisesti Helsingin keskustassa. Oheinen kuva Helsingin Rautatieasemalta. 


Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksen edustallakin maalattiin

Sponsoreita ja maalaustarvikemyyjiä gallerian edustalla

Maalaustapahtuman järjestäjiä vastaanottamassa ilmoittautumisia Maalaustapahtumaan heti aamusta klo9 alkaen.

Maalaustapahtumaan osallistujille annettiin Suomi100-maalaustarvikekassit

Akvarellinappeja

Suuren Maalaustapahtuman yhteistyökumppaneita

10.7.2017 ihmisiä näkyi maalaamassa ympäri Helsingin

Maalaustapahtuman galleristit vastaanottivat ilmoittautumiset tapahtumaan sekä valmiit maalaukset.

Valmiit teokset ripustettiin gallerian seinälle samana päivänä ja näyttelyn avajaiset järjestettiin samana iltana 10.7.2017.

10.7. maalatut teokset valokuvattiin ja heijastettiin gallerian seinälle ja jaettiin somegallerioihin koko Suomen nähtäväksi.

Suuren Maalaustapahtuman 10.7.2017 aikana syntyneitä maalauksia Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksen seinällä. Nuorin osallistujista oli 9-vuotias.

Presidentti Tarja Halonen kunnioitti Suuren Maalaustapahtuman näyttelyn avajaisia läsnäolollaan.

SAY:n puheenjohtaja esitteli näyttelyn maalaukset presidentille.

Presidentti Tarja Halosen tiedetään harrastavan kuvataiteita ja hän sai myöskin maalaustarvikekassin Suuresta Maalaustapahtumasta.

Galleria Pirkko-Liisa Topelius ja Suuren Maalaustapahtuman näyttelyn avajaiset 10.7.2017

Helsinkiä 10.7.2017

Suuren Maalaustapahtuman näyttely oli avoinna myös 11.7.2017 ja esitteli edellisen päivän aikana syntyneet työt näyttelyvieraille.

Kuvataiteen liputuspäivä ja Suuri Maalaustapahtuma 2017Noora Saarinen valokuvasi Presidentti Tarja Halosen Suuressa Maalaustapahtumassa Helsingissä Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksessa 10.7.2017 ja kyseinen värivedos on yksi kauneimmista presidentistä koskaan otetuista valokuvista. Oheinen mustavalkoversio löytyy Instagramista.